Tıkla Kazan PTC




PTC Nedir?

 Açılımı (Paid To Click) yani tıkla kazan demektir.



Bu iş nedir? Nasıl çıkmıştır?

 PTC siteleri yaklaşık 10 yıl önce internet pazarının büyümesiyle ortaya çıkan bir sektördür. İnternet sayfası olan kişi yada şirketler, sayfalarının ziyaretçilerinin artmasıyla birlikte hem kendi reklamlarını hemde başka sayfa yada şirketlerin reklamını yapabileceklerini fark ettiler. İnternet sayfalarında reklamlar belirli bir ücret karşılığı gösterilmeye başlandı. Artık iş öyle bir boyuta geldi ki normal sayfalar reklam trafiğini karşılamakta yetersiz oldu ve ortaya PTC sayfaları çıktı.

Bu işten nasıl para kazanılır?

 Yüzlerce yerli ve yabancı PTC sitesi vardır. Bunların hangilerinin güvenilir olduğunu bilmek zordur. Sayfa seçerken dikkat edilmesi gereken konular şunlardır: Uzun zamandır bu sektörde başarılı olan , zamanında ödeme yapan, forumları olan , grafikleri ve sayfaları düzgün çalışan siteler. Bir de dikkat edilmesi gereken (scam) ödeme yapmayan siteler vardır. Kısa ömürlü olurlar, piyasada tutunamazlar. Ödeme yapmazlar, maillerinize cevap vermezler, forumda şikayet edenlerin hesaplarını kapatırlar yada bir kaç üyeye ödeme yaparlar. Ptc sitelerinin çoğu scam'dır yani bir anlamda vur kaç diyebiliriz.  Tabi bunun yanında yıllardır var olan sitelerin kepenk kapatması da muhtemeldir. Bu sitelerin İngilizce olması sizi korkutmasın, hiç İngilizce bilmeseniz bile çok basit bir yöntemle sayfaları otomatik olarak Türkçeye çevirebilirsiniz. Google kullanıyorsanız sağ taraftaki açılır pencereden ayarlara oradan uzantılara tıklayın daha fazla uzantı edinin, translate aratın ve ekleyin. Bu sizin için tüm İngilizce sayfaları Türkçeye çevirecektir.


 Nasıl para kazanılacağına gelince öncelikle bilmeniz gereken konu bu işten kimse milyoner olamaz ama gerekli sabır ve azimle ciddi anlamda başka bir işe ihtiyacınız kalmayabilir. Her işte olduğu gibi bu işte de kimse birden istediği grafiğe ulaşamaz. Zaman ve sabır çok önemlidir.
 Farklı farklı PTC sitesi olsa da hemen hemen hepsinin sistemi aynıdır. Kaydolduktan sonra ana sayfada hesap, reklamlar, forum, yardım, reklam verme ,referans satın alma gibi bölümler olacaktır buradan (vied ads) görünüm reklamlarına tıklayıp açılan sayfada reklamlara tek tek tıklayacaksınız. Her reklamda basit bir güvenlik sorusu olur. Örnek: 5 Hayvan içinden kediyi tıklayın, ters dönmüş resme tıklayın vs.. Bunun sebebi de sırf bu iş için geliştirilmiş otomatik yazılımlardan kurtulmaktır yani gerçek bir kişi olduğunuzu anlamaktır. Ara sıra bu tür otomatik robot sistemleri göreceksiniz kesinlikle kulak asmayın, sitenin kendi verdiği reklamlardır bunlar eğer tıklarsanız hesabınız askıya alınabilir. Her seferde tek bir reklamı görüntüleyebilirsiniz aksi halde aynı sitede açtığınız iki reklam geçersiz sayılacaktır. Her sitenin reklam izleme süresi farklı olabilir. Genelde 0,001$ reklamlar 5 saniye 0,01$ reklamlar 30 saniye 0,02$ reklamlarda 60 saniye sürmektedir. İlk başta çok az görünen bu rakamlar bir kaç aylık periyotta hatta bir kaç hafta sonra gitgide daha yüksek ücretli reklamların geldiğini ve kazancınızın artmaya başladığını göreceksiniz.



 Bunlara ek olarak bu sitelerde anket, görevler, mini işler, adprize (reklam ödülü) ve grid (ızgara) tıklama oyunu vardır. Anketlerin kazançları yüksektir başlarda ortalama olarak anket başı 1$ ile 5$ ücret ödemesi yapılır. Anket konusunda en iyi site Clixsense'tir. Görevlerde size bir kelimeyi Google'da aratmanız, bir sayfayı 10 saniye ziyaret etmeniz, bir uygulamayı telefonunuza indirmeniz, bir siteye üye olmanız gibi farklı görevler verilir, bu görevlerden reklamlardan daha çok kazanırsınız, bu görevlerin neredeyse sınırı yoktur tüm gün para kazanmaya devam edebilirsiniz. Bu görevlerde virüs yoktur, siteler buna izin vermez. Mini işlerde çeşit çeşit konular vardır basit şeyler bir sayfaya tıklamanız orada gezinmeniz gibi.. Adprize ise birkaç sitede var o da ızgara oyunuyla benzer sırayla reklamları tıklıyorsunuz arada kazanıyorsunuz karşılığını veriyor. Izgara oyununda herhangi bir parçaya tıklarsınız ve açılan pencerede sürenin geçmesini beklersiniz süre sonunda size para yada puan kazanıp kazanmadığınızı söyler. Tavsiyem bu oyunu oynamanızdır çünkü sitelerde tıkladığınız hiç bir şey havaya uçup gitmez size mutlaka sürpriz yapıp para kazandıracaktır. Eğer vaktiniz yoksa uğraşmanız gerekmez. Başlarda 0.01 cent verecektir, oyunun üst limiti 5$ ile 10$ arasındadır. Bu arada her siteye aynı şifreyi kullanmayın her ihtimale karşı farklı ve karışık şifreler kullanın e-mail ve Paypal hesabınız içinde bunu yapın unutmamak için küçük bir deftere yazın.


 Paranızı nasıl çekeceğinize gelince öncelikle kendinize Paypal, Payza, Alertpay gibi sanal bankalarda bir hesap açmanız gerekli. Benim tavsiyem Paypal'dan bir hesap açın hem kaliteli hem de güvenilir bir sanal bankadır. Gördüğünüz sitelerin hemen hemen hepsi 1 günde paranızı hesabınıza geçiriyorlar. Altını çizerek söylüyorum bu işten aylık 2000$+ kazanabilirsiniz ama 3 ana unsuru unutmayın sabır, emek ve zaman. Tavsiyem Türk sitelerine üye olmayın. Kazancı az olduğu gibi ömürleri de uzun olmuyor.


Kazancımı nasıl arttırabilirim?

 Bu sitelerde de diğer bir çok üyeli şirketlerin yaptığı gibi alt üyelik sistemi vardır. Referans almaktır bunun adı. İsterseniz forumlarda, sosyal medya hesabınızda, arkadaşlarınıza, reklamınızı yapabileceğiniz her yerde kendi linkinizi paylaşarak üye toplayabilirsiniz ve o üyelerin her kazancından yada yatırımından %5-%10 pay alırsınız. Bu kazandığınız yüzde üyenizin hesap bakiyesinden düşmez, o siteye üye kazandırdığınız için sitenin size vermiş olduğu paydır. Eğer böyle uğraşmak size zor geliyorsa siteler belirli bir para karşılığında size aylık olarak referans kiralar. Üye sayınız arttıkça oradan gelen kazanç sizin kazancınızı geçecektir. Bu sitelerin üyelik yükseltmelerinden bahsedelim. İlk üyeliğini standarttır eğer üyeliğinizi yükseltip kazançlarınızı katlamak isterseniz belirli bir para karşılığı premium, gold vs.. üyeliğinizi yükseltebilirsiniz. Size önereceğim 5 siteyle iş yaparak kazancınızı da 5 kat arttırmış olacaksınız. Bu siteler uzun süre boyunca deneme yanılma yoluyla iş yaptığım en eski, en çok kazandıran ve en güvenilir sitelerdir.


Ne kadar kazanırım?

 Kazancınızın limiti sizin zamanınıza, emeğiniz ve sabrınıza bağlı olarak değişecektir ve git gide katlanarak artan bir grafiğe ulaşacaksınız. Bu sitelerde 4 5 yıldır hatta kurulduğundan beri üye olan kişilerle karşılaştım kazançları ve diğer olayları profillerinde görülüyor. 4 yıllık bir üyenin toplam kazancının 100.000 $ doları aştığını görünce bende şok oldum, açıkçası inanmadım sitenin kendi elemanı olduğunu düşündüm, kim olsa öyle düşünür aksi halde sazandır. Bu işten nasıl bu kadar kazanç elde edildiğini araştırdım size verdiğim bilgiler bu araştırmamın ışığında ortaya çıktı. Bu kişilerin altında binlerce referans var ve kazançlarının çoğu buradan geliyor kendileri de premium üye oldukları için sitelerin bütün imkanlarından yararlanıyor ve baş üstünde tutuluyorlar çünkü onlar site için büyük gelir kaynakları. Sabretmiş ve inanmışlar günde 2 saatlerini ayırarak iki günde bir değişik miktarlarda 50$ ile 100$ dolar para çekiyorlar. Bu çekim hareketlerini de sitenin son 48 saatte ödenenler kısmından görebilirsiniz Tabi bu paraların hepsi kar değil yatırım yaptıkları için bu kadar yüksek bu rakamlar. Bunlara ek olarak şaşırtıcı derece kıdemli Türk arkadaşlarda var, onlarla forum aracılığıyla iletişime geçebilir diğer arkadaşlarla konuşup sohbet edebilirsiniz.







Bu Yazıyı Paylaş

Yazar:

Önceki Haber
First